Pro ty mladší - Diskografie The Beatles

23.09.2009 07:47

 

 

 

Diskografie The Beatles

The Beatles - Please Please Me
Please Please Me (1963)
Tady to všechno začalo s Love Me Do a Please Please Me. Šest ze čtrnácti skladeb jsou coververze.
The Beatles - With The Beatles
With The Beatles (1963)
Rychle natočené druhé album, které vyšlo v den smrti JFK. Bezmála polovinu stopáže tvoří předělávky vesměs černošských šlágrů.
The Beatles - A Hard Day
A Hard Day's Night (1964)
Soundtrack k filmu Perný den a první album, které představilo svébytný sound kapely a rozpoznatelný rukopis.
The Beatles - Beatles for Sale
Beatles for Sale (1964)
Album z velké části napsané přímo ve studiu a kvůli nedostatku vlastního materiálu obsahuje také šest coververzí. John Lennon se shlédl v Bobu Dylanovi a Ringo poprvé zpívá.
The Beatles - Help!
Help! (1965)
Chaotický film doprovází deska, na níž zazněla McCartneyho slavná Yesterday.
The Beatles - Rubber Soul
Rubber Soul (1965)
První pokus Beatles pojmout hudební album jako ucelenou uměleckou výpověď. Beatles se vydávají na experimentální cestu a objevují neobvyklé hudební nástroje jako například  sitar v Norwegian Wood (This Bird Has Flown).
The Beatles - Revolver
Revolver (1966)
Pro mnohé nejlepší album všech dob, na němž Beatles s pomocí neobvyklých avantgardních technik posouvají hranice popu a rocku.
Beatles: Stg. Pepper´s Lonely Hearts Club Band
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
Beatles přestali koncertovat a místo toho se zavřeli do studia, aby natočili koncepční album o "britské každodennosti". Z původních plánů zůstalo jen torzo, přesto je to jedna z klíčových nahrávek hudební historie.
The Beatles - Magical Mystery Tour
Magical Mystery Tour (1967)
Soundtrack k psychedelickému filmu vyšel nejprve na EP, v Americe ho na albovou délku doplnily ještě tehdejší singly včetně Strawberry Fields Forever nebo All You Need Is Love. Tato verze je zařazována do klasického kánonu desek Beatles.
The Beatles
The Beatles (1968)
Nahrávka známá jako "bílé dvojalbum" vznikala spíše jako kolekce písní čtyř nezávislých jednotlivců a ve své době byla přijatá s rozpaky.
The Beatles - Yellow Submarine
Yellow Submarine (1969)
Kouzelný animovaný film podpořili Beatles několika novými skladbami včetně té titulní. Druhá polovina obsahuje filmovou hudbu George Martina.
Beatles: Abbey Road
Abbey Road (1969)
Poslední deska, kterou Beatles natočili spolu. Otěže rozhádaného kvarteta převzal George Martin, který zavelel k návratu k rockovým kořenům. 
The Beatles - Let It Be
Let It Be (1970)
Album původně pojmenované Get Back vzniklo ještě před Abbey Road a vyšlo až poté, co Beatles ohlásili rozpad. Obsahovalo kontroverzní mix Phila Spectora, ze kterého ho vysvlékla nová verze Let It Be... Naked z roku 2003.
The Beatles - Past Masters 1 + 2
Past Masters 1 + 2 (1988)
Dvě kolekce skladeb vesměs vydaný na samostatných singlech a na reedicích řadových alb nedostupných. Obsahuje samozřejmě i jejich první hit číslo jedna From Me to You.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode