MS Liberec 2009 se představilo znělkou, programem i vstupenkami

24.07.2008 15:28

 

(Praha, 2. července 2008 – vlastní) Na dnešní tiskové konferenci, která se konala výjimečně v prostorách Úřadu vlády České republiky, byl prezentován postup v přípravách na FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování Liberec 2009. Za účasti předsedy Vlády České republiky Mirka Topolánka, náměstka ministra školství, mládeže a tělovýchovy Jan Kocourka, presidenta ČOV Milana Jiráska, primátora Statutárního města Liberec Jiřího Kittnera, presidenta Svazu lyžařů ČR Lukáše Sobotky a presidentky Organizačního výboru MS Kateřiny Neumannové byl prezentován mimo jiné oficiální program mistrovství, ceník vstupenek, ale také jeho oficiální znělka, anebo maskot v reálné podobě. Do oficiálního zahájení mistrovství zbývá 231 dní. Na samém počátku tiskové konference převzal český premiér nad celou akcí záštitu.

Kateřina Neumannová prezentuje připravenost na světový šampionát na tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR (2. 7. 2008)  „Rád bych osobně poděkoval Kateřině Neumannové za to, co zatím v přípravách mistrovství se svým týmem udělala. Přišla do velice komplikované situace a dala své jméno úspěšné sportovkyně do projektu, který byl ve velmi špatném stavu,“ uvedl premiér. "Kateřina má mou plnou důvěru," pokračoval Topolánek. Krátce se přitom vrátil také k rok staré minulosti, kdy byla do funkce Neumannová jmenována - "Takže jsme mohli šampionát nechat padnout, protože všichni spoléhali na to, že se to nějak zaplatí," řekl Topolánek. "Ale to by byla totální ztráta důvěry vlády. Kdybychom nezasáhli, tak tu nesedíme," řekl. „Nebyl jsem ten, kdo jméno Kateřiny přinesl, ale souhlasil jsem s ním a bylo to správné rozhodnutí,“ řekl premiér.
 
Součástí tiskové konference, na které byl prezentován postup v přípravách na mistrovství, bylo mimo jiné také představení finální podoby programu MS. „Dosud jsme měli k dispozici jen pracovní verzi, která se mohla měnit. Od kongresu FIS v Jihoafrické republice je ale program definitivní a to je pro nás velice důležité – proto jsme dnes představili také ceník vstupenek na šampionát, který mohou všichni najít na našich internetových stránkách,“ řekla Kateřina Neumannová, presidentka Organizačního výboru, který mistrovství připravuje. Jak dodala, ceny odpovídají charakteru akce, místním poměrům a také zkušenostem ze zahraničí. „Myslím, že si v cenové nabídce najde každý svou příležitost jít se na vrcholné závody nadcházející zimní sezóny podívat,“ dodala Neumannová. Ta přítomné novináře ve stručnosti seznámila také s českou účastí na kongresu Mezinárodní lyžařské federace (FIS) v Kapském městě na konci května 2008.
 
Kateřina Neumannová, maskot FIS MS Liberec 2009 "Libi" a premiér vlády Mirek Topolánek - tisková konference dne 2. 7. 2008Během tiskové konferenci proběhla také česká premiéra oficiální znělky mistrovství, tedy jakési vizuální tváře šampionátu pro miliony lidí u televizních obrazovek na celém světě. Jejím autorem je Lukáš Skalník ze společnosti EALLIN ANIMATION. Ve znělce jsou propojeny motivy Prahy a Liberce a všech tří částí mistrovství – běhu, skoku a severské kombinace. Částečně hraný a částečně animovaný klip tak dává ucelenou představu o tom, co se bude pod ještědským vysílačem v únoru 2009 odehrávat. Hudbu ke znělce složil Michal Dvořák, známý především z působení ve skupině Lucie.
 
V samém závěru byl představen také maskot mistrovství, lev LIBI. Jeho „živou“ podobu viděli poprvé také delegáti kongresu FIS v Kapském městě. V následujících měsících bude provázet většinu aktivit se šampionátem spojených. Nejmladší lyžařští fandové se mohou těšit na plyšové hračky s jeho podobou. „Marketingové využití maskota bude široké – je to jeden z prostředků, který Organizační výbor může na základě dohody s APF využívat,“ řekla Kateřina Neumannová. Podle ní jednání s tímto rakouským vlastníkem marketingových práv na šampionát slibně pokračují.

(text a foto - so)

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode